Kiadványszerkesztő

A kiadványszerkesztő tanfolyamon a résztvevők elsajátítják egy komplett kiadvány grafikai, illetve nyomdai előkészítését.

A tanfolyam a nyomdakész anyagok elkészítéséhez nélkülözhetetlen nyomdai alapismeretek elsajátításával, az alapvető színtannal, nyomdai technológiák megismerésével kezdődik, majd a kiadványok szerkesztése során használt nyomdai jelek tudatos alkalmazásával zárul.

A kiadványszerkesztés szerves részét képezi a kiadványban használatos képek szerkesztése, méretre alakítása, korrekciója. A képszerkesztést az Adobe Photoshop program megismerése és használatának elsajátítása teszi lehetővé a résztvevők számára. A résztvevő a kurzus során megismeri a vektor- és pixelgrafika lényegi különbségeit. Részletes betekintést nyer egy professzionális vektorgrafikus program működésébe, a számítógépes rajzolás, szerkesztés és alkotás rejtelmeibe.

A megszerezhető tudással a hallgató kiadványszerkesztő programokkal nyomdakész termékeket, kiadványokat szerkeszt. A résztvevő a program használatának során elsajátítja a kiadványszerkesztés területén használatos technikákat, megismerkedik a kiadványok egyéni és szabványoknak megfelelő beállításaival. A tipográfiai ismeretek birtokában maga alakíthatja ki a saját, vagy a leendő megrendelője stílusának megfelelő szöveges elrendezéseket. Az alapvető szövegszerkesztési funkcióinak ismeretében könnyen boldogul a program kezelője hosszabb kiadványok, könyvek elkészítésében.

  • pixelgrafikus szerkesztők
  • vektorgrafikus szerkesztők
  • nyomdai alapismeretek
  • dekorációs ismeretek
Időtartam:  50 óra
Nehézség: * * *
Képzés díja: 120.000 Forint